شرکت ری سوله
سوله چیست؟
سوله به سازه ای، با سقف شیب دار می گویند که از جزئیات زیر تشکیل شده است:
ستون،رفتر، پرلین، استرات،وال پست،بادبند ،سگراد ،سینه بند ،پیچ و مهره ،سایبان . سوله به دلیل کاربرد عمدتاً صنعتی، از نظر طراحی با سایر سازه ها فرق دارد، مخصوصاً قاب ها در این نوع سازه ها کاملاً متفاوت است و دارای شیب می باشند و دهانه ها نیز نسبت به بقیه سازه ها بزرگتر است. به خاطر بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستونها، جهت ساخت سوله نمی توان پروفیل های موجود در بازار را به کار برد و باید اقدام به خرید ورق سیاه و ساخت سازه نمود که اصطلاحاً به نوع ساخت آن تیر ورق گفته می شود.
ساخت سوله و انواع آن :
سوله ساده یا شیب دار به صورت تک دهانه یا 8 شکل
سوله دو دهانه یا دوقلو به شکل 88
سوله چند دهانه یا چند قلو به شکل 8888
سوله تک شیب مشابه سوله های ایران خودرو
سوله قوسی (در این نوع سازه ها رفترها دارای قوس معین هستند)
سوله تمام قوسی (در این نوع سازه ، ستون ورفتر ها هردو دارای قوس هستند)
سوله چند ضلعی
فرآیند طراحی سوله یا محاسبات سوله ؟
این فرآیند بسیار تخصصی و بسیار دقیق است و تعداد کمی از مهندسین محاسب هستند که مهارت و تجربه کافی برای طراحی سوله دارند. فاکتورهای مهمی در طراحی دخیل بوده، که بی توجهی به آنها ممکن است، هم هزینه زیادی را به سازنده و کارفرما وارد کند، که صرفه اقتصادی را زیر سوال می برد و هم ممکن است نتیجه عکس داشته باشد و استحکام و پایداری سازه را ضعیف کند و موجب ایجاد حوادث جبران ناپذیر بشود.
برای طراحی یک سوله اطلاعات زیر مطلوب است:
طراحی فونداسیون با نرم افزار SAFE و طراحی سازه سوله با نرم افزار SAP 2000 انجام می شود ، بارگذاری شامل : بارگذاری برای بار مرده ، بار برف و بار نامتقارن ، بارگذاری جانبی ، شامل بار باد و زلزله ، بارگذاری جرثقیل برای سوله ، سوال: آیا بار جرثقیل در طراحی در نظر گرفته می شود یا خیر؟ (بله: محاسبه بار دینامیکی جرثقیل) ، ضریب منطقه ای، رفتار واهمیت ، ارتفاع جانبی و ارتفاع دیوار(نوع دیوار از نوع آجر یا ساندویچ پنل دیواری)، اندازه دهانه و طول سالن ، تعداد قاب های طولی ، درز انقطاع سازه ، محاسبه ضریب طول موثر، درصد شیب سقف سازه ، پوشش مورد نظر سقف سوله (ساندویچ پنل سقفی یا ورق گالوانیزه به همراه توری مرغی) ، تنش مجاز خاک منطقه موردنظر و نوع زمین ساختگاه ، نحوه کنترل جابجایی ، طراحی اتصالات و بیس پلیت ، طراحی تیر حمال جرثقیل ، طراحی پرلین ها به کمک نرم افزار ، طراحی میل مهار(sag rod ) ، ارائه طرحی با حداقل دورریز ورق و در نهایت ارائه دفترچه محاسبات فونداسیون و سازه سوله به همراه نقشه های اجرایی .
کنترل کفایت اعضا سوله
در برابر نیروهای موضعی وتعبیه سخت کننده در صورت نیاز راهنمایی جهت انتخاب صحیح مقاطع غیر منشوری با توجه کاربری سوله با در نظر گرفتن ملاحضات فنی پروژه و ابعاد در نظر گرفته شده اقدام به طراحی سازه میکنیم که در نهایت تبدیل به نقشهای اجرایی یا شاپ دراوینگ Shop Drawing میشود و برای ساخت و تولید سازه آماده میشود.اما ساخت ونصب سازه سوله خود ماجرایی دیگر است که در ظاهر آسان اما در باطن سخت و کاملاً تخصصی است ، چنانکه تیمهای مهندسی و شرکتهای اندکی هستند که نسبت به ساخت صحیح و مهندسی و ایمن سازه فلزی اقدام میکنند. ساخت سوله شامل: برش ، مونتاژ، جوشکاری و رنگ آمیزی (خصوصاً در مواقعی که نوع رنگ انتخابی متناسب با مناطق مرطوب میباشد)، نصب شامل موارد زیر است: رگلاژ و تنظیم قابهای سازه کاریست بسیار حساس ، زیرا یکی از نقاط ضعف سازه ضعف پایداری آن در برابر نیروهای جانبی میباشد. که البته این امر توسط مهاربندهای جانبی (بادبندها) کاملا مهار میشود. اما زمان و نحوه اجرای صحیح عملیات نصب سازه از اهمیت قابل توجهای برخوردار است و نیاز به تیمی با تجربه و مهندسی دارد تا در زمان نصب ، مشکلی برای سازه به وجود نیاید.